”Vika” – Vildmarkscampen vid Vindelälven

Vildmarkscampen är vackert beläget invid Vindelälven, stället kallas Vikheden eller ”VIKA” och intill finns ett fångstgrops-system för älg som är ca 4 000 år gammalt.

Alla byggnader är byggda för att passa in i miljön, och vi är noga med att allt ska vara så nära naturen som det går. Vårt intresse för naturen och den naturliga miljön är en viktig del av affärsidén. Vi vill att alla ska kunna stressa ner och känna lugnet och det rofyllda ljuden som bara naturen kan tillhandahålla.

I lappkåtan äter ni middag i facklornas sken, med plats för upp till 55 middagsgäster. Välj mellan buffémiddag eller egen kock som tillagar maten över öppen eld (se exempel på vår Vildmarkmeny). Vi har fullständiga rättigheter.

Varmt välkommen!

Skogskojor

Vi har 5 kojor med 2 olika utseenden båda typerna är delade i mitten med totalt 64 bäddar.
Kojorna är vinterbonade och några kojor har en vedkamin för uppvärmning.

Vikingahuset

570 m² med plats byggd av natur- material. Vikingahuset rymmer ca 250 sittande personer och används även för gruppaktiviteter av olika slag. Ytterbeklädnaden är så kallad ”baka ved” och tjäras in för att klara väta.

Öppna eldarstäder  och braskaminer har vi som värmekällor och belysningen består av stearinljus och givetvis skenet från eldstäderna.

Bastu

Att relaxa i rykande varm badtunna är oslagbart sommar som vinter.

Lappkåtan

Lappkåtan rymmer ca 70 personer. Här serverar vi allt ifrån husmanskost till 3-rätters vildmarksmenyer. Se exempel på vår vildmarksmeny »
Även denna byggnad har öppna eldarstäder och braskaminer som värmekällor. Belysningen består av stearinljus och givetvis skenet från eldstäderna.