Forsränning i Västerbotten – ett äventyr bland vågor och valsar!

Upplev ett äventyr bland vågor och valsar i en av Europas sista orörda älvar. Ni utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång är ni redo att möta forsens vågor tillsammans med våra erfarna guider det kan stundtals bli blött och väldigt roligt…

Beroende på tur så tar det allt från 2-4 timmar från det att ni anländer tills ni är klara för att åka hem. Vi tar hand om transporten under forsränningen. Vi är licensierade av transportstyrelsen och alla guider har genomgått en speciell utbildning för forsränning där vi sätter säkerheten i främsta rummet och av den anledningen så är det absolut alkoholförbud i samband med denna aktivitet.

Vi kan erbjuda forsränning för alla. Familjeturer från 7 år till tuff forsränning med 18-årsgräns där adrenalinet flödar. Bara välj vilken typ av forsränning som passar dig.

Forsränning i Västerbotten

Trollforsenturen

Lätt/Medel/Svår forsränning | Ådersgräns 12 år
Vi träffas på Campen i början på Ekorrsele. Här utrustar vi oss för forsfärden med våtdräkt, våtskor och hjälm samt godkända räddningsvästar. Efter ombytet så transporterar ni er till startplatsen för forsränningen i era egna bilar, ca 7km.

Vi börjar med att paddla oss igenom Övre Trollforsen som är ca 1100 m med en fallhöjd på ca 8 m. Nu börjar äventyret på riktigt, bland vågor och valsar blandas nu forsens brus med glädjeskrik. Räkna med en och annan kalldusch. Sedan följer ett kort parti i lugnt vatten innan vi kastar oss ut i nedre Trollforsen som är ca 1300 m lång och har en fallhöjd på ca 7 m.Turen på vattnet tar ca 1-1,5 timmar sedan tillkommer tid för ombyten och transport. Totalt ca 2-2,5 timme.

Adrenalinturen

Medel/svår forsränning | Ådersgräns 18 år
Här ingår riverboardsturer och tuff forsränning med minimal forsränningsbåt för optimal upplevelse samt att forssimmning. Du ska även ha god fysik. Gruppstorlek 5-11 personer.