Forsränning i Västerbotten – ett äventyr bland vågor och valsar!

Upplev ett äventyr bland vågor och valsar i en av Europas sista orörda älvar. Ni utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång är ni redo att möta forsens vågor tillsammans med våra erfarna guider det kan stundtals bli blött och väldigt roligt…

Beroende på tur så tar det allt från 2-4 timmar från det att ni anländer tills ni är klara för att åka hem. Vi tar hand om transporten under forsränningen. Vi är licensierade av transportstyrelsen och alla guider har genomgått en speciell utbildning för forsränning där vi sätter säkerheten i främsta rummet och av den anledningen så är det absolut alkoholförbud i samband med denna aktivitet.

Vi kan erbjuda forsränning för alla. Familjeturer från 7 år till tuff forsränning med 18-årsgräns där adrenalinet flödar. Bara välj vilken typ av forsränning som passar dig.

Forsränning i Västerbotten

Trollforsenturen

Lätt/Medel/Svår forsränning | Ådersgräns 12 år
Vi träffas på Campen i början på Ekorrsele. Här utrustar vi oss för forsfärden med våtdräkt, våtskor och hjälm samt godkända räddningsvästar. Efter ombytet så transporterar ni er till startplatsen för forsränningen i era egna bilar, ca 7km.

Vi börjar med att paddla oss igenom Övre Trollforsen som är ca 1100 m med en fallhöjd på ca 8 m. Nu börjar äventyret på riktigt, bland vågor och valsar blandas nu forsens brus med glädjeskrik. Räkna med en och annan kalldusch. Sedan följer ett kort parti i lugnt vatten innan vi kastar oss ut i nedre Trollforsen som är ca 1300 m lång och har en fallhöjd på ca 7 m.Turen på vattnet tar ca 1-1,5 timmar sedan tillkommer tid för ombyten och transport. Totalt ca 2-2,5 timme.

Seletturen

Forsränning för äventyrslystna barn och deras föräldrar
Nyhet! Upplev ett roligt äventyr bland vågorna i sommar. Forsknäckarnas familjetur börjar på samlingsplatsen Glassbonden där ni utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång av guide går gruppen tillsammans genom kohagen ner till Vindelälven. Sedan är det dags att paddla ut genom vågor och brus. Var beredd på en spännande och blöt tur! Efter ca en timme stiger ni i land nedströms där en minibuss väntar för transport tillbaka till samlingsplatsen. Turen avslutas med glassfest hos Glassbonden!

Praktisk information
Hela upplevelsen beräknas ta totalt tre timmar inklusive förberedelser, tid på vattnet, transport och glassätning. Utrustning (våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel), guide samt glassfest på Glassbonden ingår i priset. Ta med badkläder och egna skor som sitter fast på foten (tex badskor eller sandaler).

Åldersgräns
Alla deltagare skall vara fyllda 7 år.

Pris
495 SEK/per person (samma pris för barn och vuxna).

Bokning
Varje tur rymmer 4-10 personer och kräver alltid en medföljande vuxen per sällskap och bokning i förväg.
Turerna körs under perioden juni – augusti med start från Glassbonden, Västra Selet 4 911 92 Vännäs